Laadpaal thuis plaatsen

Een laadpaal plaatsen bij je thuis

We kunnen er niet omheen: elektrisch rijden is de toekomst. Heb jij al een elektrische wagen in de garage staan, of ben je van plan om er binnenkort met eentje te rijden? Dan raadpleeg je best een erkende installateur om een eigen laadpaal bij je thuis te plaatsen. Welektro is zo’n erkende installateur! Wij bekijken de mogelijkheden voor een laadpaal bij je thuis en stellen daarbij veiligheid en gebruikscomfort op kop.

Laadpalen voor bedrijven en particulieren

Welektro plaatst laadpalen bij particulieren thuis, of bij kantoorgebouwen, zodat elektrische bedrijfwagens kunnen opladen.

 

Hoe gaat de plaatsing van een laadpaal in zijn werk?

  1. We bestuderen de omgeving en bekijken de mogelijkheden voor een elektrische laadpaal.
  2. We brengen de risico’s in kaart en plaatsen de laadpaal enkel wanneer dat veilig kan verlopen.
  3. We brengen het terrein in kaart: een laadpaal kan overal geplaatst worden, zolang het op eigen domein is. Opgelet: de kabel van de laadpaal mag niet over openbaar terrein lopen.
  4. Risico-analyse en terreinanalyse in orde? Dan starten we met de werken!

 

Moet ik een aanvraag indienen voor een laadpaal thuis of op kantoor?

Neen, zelfs niet als je de laadpaal gedeeltelijk of volledig publiek laat gebruiken. Maar je moet de plaatsing wel aan een erkende installateur overlaten. Bij ons ben je aan het juiste adres: we zijn erkend als installateur voor elektrische laadpalen.

Wist je trouwens dat sommige gemeentes premies uitreiken voor de plaatsing van een (semi)publieke laadpaal? Informeer dus zeker op de website van je gemeente, of ga even langs voor meer informatie. Vergeet ook niet dat Vlaanderen een premie uitreikt om de aankoop van elektrische wagens te stimuleren.

 

Waarom Welektro kiezen voor de plaatsing van je laadpaal

Bij Welektro doen we onze job met passie. We zijn pas tevreden als de werken nauwkeurig en correct uitgevoerd zijn. Als erkende installateur hebben we natuurlijk de nodige ervaring in de plaatsing van elektrische laadpalen. En dat is belangrijk, want als toekomstige eigenaar van een elektrische wagen en/of een laadpaal moet je op de hoogte zijn van een aantal cruciale zaken.

Wist je bijvoorbeeld dat de veelvoorkomende laders met 230V-stekkermodel enkel te gebruiken zijn in geval van nood? De noodlader kan kortsluiting veroorzaken, of er kan oververhitting optreden waardoor het stopcontact smelt of uitbrandt. En dat kan dan weer je laadpaal, gebouw, auto en/of elektriciteitsleidingen beschadigen.

Bij Welektro informeren we onze klanten na een grondige analyse van het terrein en de laadbehoefte en geven we telkens advies op maat van het project.

 

Meer informatie over elektrische laadpalen?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij bekijken wat je nodig hebt en helpen je zo goed mogelijk verder. 

Vraag nu een gratis, vrijblijvende offerte aan