Kortsluitstroom- en kabelberekening

Niet te onderschatten

Kabelberekeningen en kortsluitstroomberekeningen: laat die maar aan ons over. Om de veiligheid van je elektriciteitsnet te garanderen, is het belangrijk dat je deze correct laat uitvoeren.
Vraag hier je offerte op.
 

Kabelberekening: waarom?

Een kabelberekening bepaalt de geschikte lengte en dikte van belangrijke kabels in je installatie. Te dunne of te korte kabels kunnen bij overbelasting verhitten, waardoor er kortsluiting kan ontstaan en die brengt een groot risico op brand met zich mee. Daarnaast voorkomen kabels met de juiste lengte en dikte aardlekfouten en elektrocutie. Na de berekeningen staan we uiteraard ook in voor de levering en plaatsing van voedingskabels, overeenkomstig met de berekening.

 

Korstsluitstroomberekening: veiligheid boven alles

Ook de berekening van de kortsluitstroom is cruciaal voor de veiligheid van je elektriciteitsnet. Die berekent immers de PSCC, of de maximale stroom die door een kortgesloten elektrisch circuit kan lopen. Om je elektrische installatie dus effectief te beschermen tegen kortsluiting en bijhorend brandgevaar, heb je stroomonderbrekers nodig die sterk genoeg zijn om de kortsluitstroom op te vangen. Wij voeren de berekeningen voor je uit, ontwikkelen de verdeelborden en sluiten ze aan.

 

Een vraag? Neem contact met ons op

Heb je een vraag over kabel- of kortsluitstroomberekening of andere elektriciteitswerken die je zou willen laten uitvoeren? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Vraag nu een gratis, vrijblijvende offerte aan