Plaatsing laadpalen

Elektrische wagens zijn de toekomst. Heeft u al een elektrische auto in de garage staan, of bent u van plan er één aan te kopen? Dan is het altijd aangewezen een erkend installateur te raadplegen voor het installeren van een eigen laadpaal thuis. Welektro bekijkt met u de mogelijkheden van de laadpaal en hecht daarbij veel belang aan veiligheid.

Welektro plaatst laadpalen voor zowel particulieren als bedrijven. Eerst en vooral voeren we een uitgebreide studie uit. Zo bekijken we of er mogelijkheid is om een laadpaal te plaatsen en of hier geen grote gevolgen en risico’s aan vast hangen. Onze ervaring toont dat er in het verleden al veel fouten zijn gebeurd door het foutief plaatsen van laadpalen door installateurs met onvoldoende kennis over deze materie.

Een laadpaal kan overal geplaatst worden, als het maar op eigen terrein is. De kabel van de laadpaal mag overigens ook niet over openbaar terrein lopen. Zelfs al staat er een publieke laadpaal op een korte afstand van uw terrein, kan u er zelf nog één laten plaatsen.

Voor het plaatsen van een laadpaal is geen aanvraag nodig, indien u de plaatsing aan Welektro, een erkend installateur, overlaat. Ook als u de laadpaal thuis semi of volledig publiek stelt, hoeft u geen aanvraag te doen bij de gemeente. Er zijn premies voor het semi of volledig publiek stellen van uw eigen laadpaal, maar deze zijn afhankelijk van gemeente tot gemeente.

Wist u dat er ook premies zijn voor de aankoop van een elektrische wagen? Bekijk hieronder de premie die u kan krijgen.

https://www.vlaanderen.be/nl/mobiliteit-en-openbare-werken/voertuigen/premie-voor-nieuwe-elektrische-wagen-wagen-op-waterstof

Waarom u Welektro een laadpaal op uw terrein zou laten plaatsen?

We hebben ervaring met het correct plaatsen van laadpalen en zijn dan ook erkend installateur. Daarnaast geven we u ook belangrijke informatie die u hoort te weten als u eigenaar bent van een elektrische wagen. Wist u bijvoorbeeld al dat een lader met een 230V stekkermodel enkel te gebruiken is in geval van nood? Veel verkopers van elektrische auto’s verkopen u deze en vermelden dit niet. Het laden met een noodlader kan gevolgen hebben op lange termijn. Zo kan het stopcontact smelten of uitbranden, wat dan schade aan uw huis en auto veroorzaakt. Ook de leidingen zullen op lange termijn schade ondervinden.

Let op dat informatie over laadpalen steeds algemeen is en dat het plaatsen van een laadpaal thuis afhangt van de wensen en mogelijkheden van de klant.

Meer informatie over het plaatsen van laadpalen op uw terrein? Contacteer ons.

Vraag nu een gratis, vrijblijvende offerte aan